Cathay Pacific ed il catering italiano

Accordo fatto tra Cathay Pacific e il ristorante Tosca (all’interno dell’hotel Ritz-Carlton di Hong Kong), con lo scopo di lanciare un nuovo programma di inflight menu!

Dal 1^ maggio al 31 luglio 2014 i passeggeri di business e first class in partenza da Hong Kong, base della compagnia aerea!

Entusiasta il General Manager Inflight Services di Cathay Pacific, James Ginns:

“We are committed to providing the best inflight experience to our passengers and the food we serve on our aircraft is an integral part of that experience. Being creative with our menus gives us an opportunity to bring different tastes of the world to our passengers.

“We are delighted to be working with The Ritz-Carlton, Hong Kong and their Michelin-starred restaurant Tosca to bring modern interpretations of classic Italian dishes onto our flights. The partnership with the Ritz-Carlton optimises our menu options in providing quality cuisine that matches the high expectations of our passengers.”

Filet of Sea bass [foto da http://www.cathaypacific.com]

Il menu’ approntato dallo chef stellato Pino Lavarra non ha limiti: dagli antipasti, al dessert, passando per la pasta, sarà un trionfo di italianità, sapientemente mescolato con elementi sofisticati. Si va dal pepe senese con l’n’duja, salame calabrese, nel piatto di garganelli, passando per il carpaccio di carne.

Garganelli con N’duja [foto da http://www.cathaypacific.com]

E’ lo stesso chef a spiegare:

In the sky, there are no limits to your imagination. When working with Cathay Pacific, I was particularly intrigued by the approach of creating intense flavour pairings that can offset the impact flying at high altitude has on the sensitivity of our taste buds. I therefore crafted a special menu that combines a set of interesting dishes and flavours which I hope will enliven the gustatory senses of passengers, enabling them to enjoy something that’s uniquely delicious in the open skies.

Resta da capire se sarà la vera cucina italiana, o – come spesso accade – una sofisticata emulazione di cucina nostrana adattata al gusto straniero.

Lascia un commento

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...